diumenge, 5 d’abril del 2015

No apte per persones amb vertigen

Ahir, vam anar de ruta al Congost del Mont-Rebei. Un lloc genial, no apte per persones amb vertigen. Hi ha varies formes de fer la ruta com amb kayak, o bici, però jo la vaig fer caminant. La caminada comença a la Massieta, fins al Congost del Seguer, passant pel Congost del Mont-rebei.


Una mica d'informació:

El Congost del Mont-rebei, és un espai natural, que trobem entre el Pallars Jussà i La Noguera. Té una extenció d'unes 600 hectàrees. Aquest congost, és creat pel riu Noguera Ribagorçana en travessar el Montsenc. És l'únic congost de tota Catalunya que no està travessat per una carretera. És la separació entre el Montsec d'Ares del Montsec de l'Estall. Però el més important, és que diuen, que és la frontera natural entre Catalunya i l'Aragó.

Les seves parets poden arribar als 500 metres de caiguda vertical, cosa que em va impactar molt. Alhora, aquest congost, té una amplada mínima de 20 metres de paret a paret. Aquesta fotografia, mostra la part més estreta. 

El 14 d'abril del 2005, el congost de Mont-rebei ha estat declarat Refugi de Fauna Salvatge.
ANEM DE RUTA: 
Com us he dit anteriorment, aquest és la frontera natural entre Aragó i Catalunya, aixi que ens hem dirigit cap a la localitat d'Osca, Montañana  (120 km). Allà, seguint les indicacions, hem arribat fins al Refugi. 
Durada: 4 hores aproximadament     Distància: 8 km    Dificultat: Normal

  • A la Masieta, la zona d'aparcament ha començat la nostra ruta. Aquí hem trobat que hi havia dos camins, el de les Tarteres i el del Pantà (aquest últim s'inunda quan el pantà està ple). Nosaltres hem agafat el camí de les Tarteres.
  • Després d'un parell de km, hem arribat al barranc de Sant Jaume, on ha començat la "dificultat". Per creuar i seguir amb la ruta, has de travessar un pont penjant, que es troba a 40 metres sobre el riu. 
  • A partir d'aquí hem continuat per la ruta General, com a desconeguts d'aquella zona. Després d'1h 45 aproximadament de caminar, i alguns moments de vertigen. 
  • En desviar-nos de la ruta General, a aproximadament 500 m, trobem el Congost del Seguer. I amb ell, el segon pont penjant de la nostra excurció.
  • En aquest moment, agafeu forces, perquè venen els 300 pitjors metres. Amb aproximadament un 10% de desnivell.
  • Una vegada a dalt, gaudiu de les vistes de les vistes que crea el riu Noguera Ribagorçana en creuar pel Montsenc.
  • Si sou atrevits, enlloc de baixar pel mateix lloc, podeu baixar per una escala, que baixa per la caiguda del congost
Marca que trobem per les Rutes Generals.

Pont a 40 metres del riu, al barranc de Sant Jaume

Vistes del pantà (que cobreix el camí)

Zona més estreta del congost de
Montrebei (20 metres).


També hi ha la possibilitat de fer la ruta
amb barca o kayak.

Pont penjant del Congost del Seguer.



Escala per la paret vertical del Congost.
(Fi de la ruta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada